Ultimele Știri

Ziua mondială a zâmbetului – FOTO

Ziua mondială a zâmbetului (World Smile Day) este aniversată în fiecare an, în prima zi de vineri a lunii octombrie. În acest an, este sărbătorită pe 7 octombrie.

Cel care a creat imaginea „față zâmbitoare” (smiley face) este artistul american Harvey Ball. Acest simbol a luat naștere în 1963 și constă într-un buton galben cu două puncte și o paranteză „închisă”, pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive.

ziua-zambetului

Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului și a ales prima zi de vineri a lunii octombrie, pentru a aniversa Ziua mondială a zâmbetului, scrie www.worldsmileday.com.

Ziua mondială a zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball, Worcester. Evenimentul a continuat să fie aniversat și în anii următori, devenind cunoscut în întreaga lume.

Organizatorii încurajează pe toată lumea să facă fotografii sau video-uri de la evenimentele locale organizate cu ocazia Zilei mondiale a zâmbetului și să le posteze pe rețelele de socializare cu tag-ul World Smile Day, conform Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*