Ultimele Știri

Ziua Limbii Maghiare în România, în timp ce românii trăiesc un calvar sub majoritatea maghiară

garda maghiara

Deputații au adoptat pe 13 octombrie un proiect de lege privind introducerea zilei oficiale a limbii maghiare în România, dată la care vor fi prezentate valorile minorităţii maghiare, tradiţiile şi obiceiurile ungureşti.

Proiectul, o iniţiativă a parlamentarilor UDMR, a fost adoptat cu 264 de voturi pentru, 19 abţineri şi zece voturi împotrivă. Comisia pentru cultură a dat raport de admitere acestei iniţiative legislative. Proiectul a fost adoptat, anterior, de Senat, Camera Deputaţilor fiind decizională. Cele 10 voturi împotrivă au venit de la Partidul Mișcarea Populară.

Clasa noastră politică imbecilă nu respectă drepturile cetățenilor români, nu îi protejează de abuzurile altor state și chiar le refuză dreptul la vot. Nu ar fi o problemă ziua limbii maghiare în România, însă acești indivizi din UDMR și organizațiile extremiste controlate de Budapesta și Moscova  nu fac altceva decât să batjocorească limba română și însemnele statului român.  

În județele Covasna și Harghita avem probleme foarte grave din cauza edililor locali de etnie maghiară, care batjocoresc însemnele statului român și afișează ostentativ însemnele ținutului secuiesc și ale Ungariei. În județele Covasna și Harghita limba oficială a administrației publice locale a statului român este limba maghiară, nu limba română. În cele două județe avem Ziua limbii maghiare în fiecare zi a anului. Spre exemplu, în Primăria Miercurea Ciuc pentru toate posturile, pentru absolut toate posturile, indiferent că vorbim de femeie de servici, electrician sau funcționar public, limba maghiară este obligatorie la angajare.

La o lună după ce primarul UDMR din Sfântu Gheorghe și-a bătut joc de o țară întreagă refuzând să permită arborarea drapelului României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe cu ocazia manifestărilor dedicate zilei de 8 septembrie, ziua eliberării orașului de sub ocupația ungară, Parlamentul României face pe plac UDMR și votează o lege prin care se instituie o zi a limbii maghiare în România.

Românii din Ungaria nu au nici cele mai elementare drepturi. Nu există școli cu predare în limba română, nu există finanțare pentru ong-uri, nu există finanțare pentru un ziar românesc și niciun român nu are un post în Parlamentul ungar. Românii nu pot fi reprezentați în Parlamentul ungar așa cum se întâmplă în România. Mai grav de atât este că nici statul român nu face nimic pentru frații noștrii din Ungaria. 

Ungaria are doar o politică de asimilare și maghiarizare a vorbitorilor de limbă română și se pare că face asta cu succes. România are cel mai corupt și mai penal Parlament de la 1918 încoace. Avem o clasă politică umilă și aservită intereselor financiare. Cetățenii români din diaspora sunt lăsați pradă asimilării și nimeni nu vrea să facă nimic pentru a îndrepta lucrurile.  Ziua limbii maghiare va fi sărbătorită pe 13 noiembrie. 

Să vă fie rușine dragi politicieni!

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*