Ultimele Știri

„Zilele Maramureșului” debutează cu un simpozion cultural

Prima ediţie a „Zilelor Maramureşului”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Maramureş, se va desfăşura în perioada 7-10 mai 2015. Manifestarea îşi propune valorificarea şi promovarea identităţii culturale a Maramureşului, a valorilor sale materiale şi spirituale, printr-o serie de acţiuni derulate atât în Baia Mare cât şi în mai multe localităţi din judeţ.

„Multiculturalism în spaţiul Maramureşean” este tematica simpozionului care va deschide seria manifestărilor culturale dedicate „Zilelor Maramureşului”.

Simpozionul, desfăşurat în sala mare a Palatului Administrativ Baia Mare, joi 7 mai, de la ora 11.00, va aduce pe tapet o temă pe cât de actuală, pe atât de vastă precum este cea a multiculturalismului. Pornind de la ideea toleranţei, a convieţuirii armonioase între etnii, a posibilităţilor de dezvoltare a culturii fiecăreia, s-a gândit invitarea unor reprezentanţi ai etniilor care trăiesc în Maramureş, dar şi a unor etnologi şi cadre universitare.

 Simpozionul va avea la final şi de o suită de dansuri din repertoriul internaţional susţinut de ansamblul de copii „Dănţăuşii” de la Palatul Copiilor din Baia Mare.

De asemenea, simpozionul va fi urmat de un moment artistic susţinut de elevii Şcolii Populare de Artă „Liviu Borlan”, care vor desfăşura ateliere de pictură în aer liber în spaţiul din faţa clădirii Palatului Administrativ Baia Mare, în timp ce colegii lor instrumentişti vor concerta folosind drept scenă scările clădirii. Astfel, băimărenii, şi nu doar ei, vor putea asista la o demonstraţie de artă şi virtuozitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*