Zilele Bucureștiului 2016: Zeci de concerte, expoziţii şi spectacole în aer liber. Cum va fi sărbătorită împlinirea a 557 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 septembrie 2016
  • Social

Bucureștiul împlinește 557 de ani de la prima sa atestare documentară, motiv pentru care vor fi organizate zeci de venimente culturale în Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău.

Zilele Bucureștiului vor fi sărbătorite în perioada 16-18 septembrie în multe locuri din Capitală, unde vor fi organizate concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru, parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii.

“Îi invit pe bucureşteni să participe weekend-ul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a oraşului nostru. Îmi doresc ca locuitorii acestui oraş să se bucure de activităţile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă şi îi asigur că sunt şi voi rămâne un susţinător al proiectelor culturale care fac din Bucureşti o adevarată Capitală Europeană”, a transmis Gabriela Firea, Primarul General al Bucureştiului.

În data de 17 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piaţa Constituţiei, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizează un concert pop-rock în cadrul căruia vor cânta Andra, Ştefan Bănică Jr, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.

În Parcul Herăstrău va fi organizat evenimentul ”Povești în bucurești”, unde vor fi organizate spectacole artistice, o paradă a costumelor de epocă, o „bătaie cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu şi un târg cu produse lucrate manual. Tot în Parcul Herăstrău, pe Aleea Michael Jackson, actorii Teatrului Masca vor susţine spectacole de parade şi de statui vivante.

Foişorul din centrul grădinii Cișmigiu va fi transformată într-un circ, iar copiii vor învăţa să facă jonglerii sau să îşi ţină echilibrul, în cadrul evenimentului ce se va intitula „Şcoala de circ”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *