Ultimele Știri

Zi istorică pentru Republica Moldova! Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere cu UE

Deputaţii europeni au votat în majoritate pentru ratificarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, care include și un acord comercial.

Parlamentul European a aprobat acordul, care reprezintă fundamentul pentru o mai puternică asociere politică și integrare economică între UE si R. Moldova, cu 535 de voturi la 94 și 44 de abțineri.

„Chiar dacă săptămâna viitoare voi fi la Moscova, voi spune că aceste acorduri nu sunt împotriva cuiva, nu sunt împotriva Federației Ruse. Trebuie să le spunem să înceteze cu presiunile asupra acestui popor curajos, deși foarte mic”, a declarat vicepreşedintele Socialiştilor Democraţi din Parlamentul European, Knut Fleckenstein.

Decizia Parlamentului European vine cu două săptămâni înainte de alegerile legislative din Republica Moldova, prin care încurajează basarabenii să-şi exprime dorinţa pentru a continua o cale europeană ambiţioasă.

„Sunt convins că doar un viitor european va oferi  cetățenilor noștri un trai mai bun, venituri mai mari, drumuri de calitate, educație și medicină cu cele mai bune servicii, acces la o piață de jumătate de miliard de consumatori, instituții care vor funcționa și mai puternic, după modelul european”, a precizat premierul de la Chișinău, Iurie Leancă. 

România afost prima care a ratificat în parlamentul național acordul de asociere cu Uniunea Europeană, după care au urmat alte șase țări-membre ale Uniunii Europene, printre care Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Malta si Slovacia, iar pentru a intra în vigoare trebuie să fie acceptat de toate celelalte state ale UE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*