Ultimele Știri

Zi istorică pentru Marea Britanie – Scoția independentă?

Alegătorii scoțieni se îndreptă astăzi  spre cabinele de vot, pentru a alege într-un referendum posibilitatea de a deveni o națiune independentă sau pe cea de a rămâne în continuare o parte a Regatului Unit.

Birourile de vot s-au deschis în această dimineaţa, la ora 07.00 (09.00 ora României) pentru referendumul pe tema independenţei Scoţiei, un plebiscit istoric care ar putea conduce la destrămarea Marii Britanii şi la formarea unei noi ţări în Europa.

De la Glasgow la Edinburgh, alegătorii vor trebui să răspundă la întrebarea: „Scoţia trebuie să devină o ţară independentă?”, şi să decidă dacă vor pune capăt sau nu unei alianţe care datează din 1707.

Mai bine de 4,2 milioane de persoane din Scoția s-au înregistrat pentru a vota dacă vor  să rămână parte a Regatului Unit sau preferă un stat independent, iar analiștii au prognozat un public record de peste 80 la suta la aproximativ 2.600 de secții de votare, care se întind de la zonele urbane  până la insulele îndepărtate și slab populate.

Secţiile de votare se vor închide joi seara, la ora 22.00 (24.00 ora României), iar rezultatele vor fi anunţate vineri dimineaţa.

Scoția a fost o țară independentă până în 1707, atunci când actul de unire cu Anglia a condus la crearea  Marii Britanii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*