Ultimele Știri

Zi decisivă pentru Toni Greblă

Judecătorul CCR, Toni Greblă, este așteptat în fața colegilor de la Curtea Constituțională. Aceștia vor discuta despre decizia privind o eventuală demisie.

Toni Greblă este pus sub acuzare pentru corupție. Se pre că în timpul în care a fost judecător la Curtea Constituțională, acesta a mai desfășurat o altă activitate, motiv pentru care ar putea fi în incompatibilitate.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că i-a trimis o scrisoare judecătorului Toni Greblă, prin care i-a cerut să facă declaraţia prevăzută de lege prin care să spună dacă în perioada cât a fost la CCR a desfăşurat şi alte activităţi care îl fac incompatibil.

Obligaţia există, numai când ai de declarat ceva, nu când nu ai ce să declari. Cei care cred şi ştiu că au şi alte activităţi decât cea de judecător trebuie să facă şi aceste declaraţii. Obligaţia e prevăzută în lege. Dacă e ceva adevărat, ar fi moral să îşi dea demisia. Eu nu pot să îi cer asta câtă vreme sunt doar afirmaţii ”, a declarat Augustin Zegrean, președintele CCR.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*