Ultimele Știri

Zi decisivă pentru criza imigranților. Reuniune JAI la Bruxelles, pe 14 septembrie

Reuniune extraordinară a miniștrilor de interne la Bruxelles

Luni, 14 septembrie, va avea loc o reuniune JAI (Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne), în cadrul căreia va fi discutată propunerea Comisiei Europene de a institui cote obligatorii de preluare a refugiaților de către statele membre UE.

În cadrul acestei reuniuni extraordinare, Consiliul Justiție și Afaceri Interne va stabili noi măsuri pentru abordarea actualei crize a migrației.

Miniștrii statelor membre ale Uniunii Europene vor fi  informați în legătură cu progresele înregistrate în ceea ce privește punerea în aplicare a celor mai recente măsuri ale UE vizând salvarea de vieți pe mare, îmbunătățirea gestionării fluxurilor migratorii și alte aspecte, conform informațiilor de pe site-ul www.consilium.europa.eu.

Comisia Europeană, instituție cu rol executiv pe plan european, va prezenta noi propuneri de soluționare a crizei imigranților.

La reuniunea extraordinară a Consiliului JAI vor participa pe lângă miniștrii de Interne din țările Uniunii Europene și reprezentanți ai agențiilor europene și ale Națiunilor Unite — Frontex, Biroul de Ajutor European pentru Azil, Europol, Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU și Organizația Internațională pentru Migrație.

România va fi reprezentată la această întâlnire de ministrul Gabriel Oprea, care a declarat astăzi că țara noastră nu va accepta cotele obligatorii de refugiati si va primi doar 1.785 de persoane, motivând că aceasta este capacitatea de primire statului român la momentul actual. Va fi dificil să-și mențină această poziție, dat fiind faptul că României i-au fost repartizate un număr de 6.351 de refugiați, prin sistemul cotelor obligatorii.

Presa internațională vorbește despre o înțelegere între România și Bulgaria, care vor condiționa acceptarea unor cote obligatorii de imigranţi de aderarea la Spaţiul Schengen, conform publicației EUobserver. Se pare că premierii Bulgariei şi României, Boiko Borisov şi Victor Ponta au convenit, într-o convorbire telefonică, să menţină o poziţie comună la reuniunea JAI de mâine.

Migrația va fi discutată în continuare în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 octombrie și în cadrul Consiliului European din 15-16 octombrie. Un summit extraordinar privind migrația și alte probleme va avea loc în perioada 11-12 noiembrie, la Valletta.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Zi decisivă pentru criza imigranților. Reuniune JAI la Bruxelles, pe 14 septembrie

  1. Tuturor celor care cad in plasa de mila a invadatorilor musulmani le amintesc sa vizioneze video-uri de pe YouTube ca sa vada ce nenorociri au facut si inca fac islamicii in alte tari….. Nu are Europa locuri de munca pt europeni, dar sa-I mai luam in carca pe tiganii musulmani!! Nu vezi ce fac nenorocitii astia de musulmani ? De unde au toti celulare??? cum de sunt atat de bine organizati?? Unde s-a mai pomenit sa emigrezi in turme de zeci si sute de mii?? De ce Europa si nu tarile lor vecine??? Nici o Tara bogata vecina nu a primit nici 1 musulman !!! si au posibilitati!! Europa nu trebuia sa ajunga niciodata o comunitate unde un grup de oligarhi sa decida viata la milioane de oameni. Fiecare tara trebuia sa ramina independenta de celalalta, cu legile ei, sa se guverneze singura, sa faca export cu celelalte tari si sa se mentina cultura specifica fiecareI natii. Uitati ce s-a intamplat si cu invazia musulmana!!!!!! Toti suferim consecintele acum iar daca nu ne vom uni si no sa-i blocam pe invadatori v-om fi ucisi de ei. Bravo Tarilor din Visad ca au blocat trecerea lor. Astia numai emigranti nu sunt. Uit ati-va ce se intamplat in celelalte tari care au primit musulmani!!!!! Numai crime, violuri, batai, denigrare a femeilor, bombe, raliuri, distrugeri de proprietati, etc…asta ne trebuie noua romanilor ? de fapt si restului lumii ? Uniti-va europenilor si aruncatii Afara din Europa inapoi in mediul lor !!! Nu aveam destul pt. noi, darmite sa mai vina si animalele astea pe teritoriul nostru. Treziti-va oameni buni, lasati deoparte politetea!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*