Ultimele Știri

Zi de doliu național, vineri, pentru românii decedați în cutremurul din Italia

Ziua de vineri, 2 septembrie, este declarată zi de doliu național pentru cei 11 români decedați în cutremurul din Italia. Decizia a fost luată în ședința de miercuri a Executivului.

Toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale au obligația arborării drapelului României în bernă, conform Executivului. Actul normativ prevede că drapelul României în bernă se mai arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României; la punctele pentru trecerea frontierei, precum și în aeroporturi, porturi, gări și autogări; ca pavilion pe navele de orice fel și pe alte ambarcațiuni ce navighează sub pavilion românesc.

De asemenea, și persoanele fizice care arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință au aceeași obligație. Posturile naționale de radio și televiziune și instituțiile de cultură își vor adapta vineri programul în mod corespunzător, conform Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*