Zgonea, după excludere: PSD e ca o turmă de antilope ce se aruncă într-un râu cu crocodili

Valeriu Zgonea a declarat, imediat după excluderea sa din PSD, că partidul este în situaţia unui grup de antilope care se aruncă, după exemplul dat de masculul alpha, într-un râu plin de crocodili.

„În loc să plece el, plec eu”, a comentat Valeriu Zgonea, care îi ceruse demisia lui Liviu Dragnea, pentru condamnarea definitivă în dosarul Referendumului.

El a mai spus că decizia PSD i-a amintit de inchiziţie şi că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că nu i-a luat şi „inima de social-democrat”.

 „PSD e ca o turmă de antilope ce se aruncă într-un râu cu crocodili, după exemplul unui mascul alpha”, a afirmat Zgonea.

Zgonea a mai precizat că îşi duce la capăt mandatul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar PSD e liber să-i retragă sprijinul şi să-l revoce.

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, preşedinte exectiv PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Propunerea de excludere din partid a fost făcută de Lia-Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu, potrivit unor surse.

În urma acestei decizii, ar urma ca PSD să îi retragă formal şi sprijinul politic pentru funcţia de al treilea om în stat, cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că nu mai poate face echipă cu preşedintele executiv Valeriu Zgonea, dar a susţinut că nu va încerca să influenţeze decizia colegilor din partid.

Întrebat dacă mai poate face echipă cu Zgonea, după ce acesta i-a cerut demisia, Dragnea a răspuns:„Categoric, nu!”

Liviu Dragnea a mai spus că nu va încerca să influenţeze în niciun fel decizia CExN în privinţa unei sancţiuni a lui Valeriu Zgonea. „Colegii mei vor decide ce se va întampla (…) Nu o să am niciun punct de vedere„, a comentat liderul PSD.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *