Zeci de percheziții în București, Vâlcea și Constanța privind fapte de evaziune și spălare de bani. Prejudiciul este de 10 milioane de euro

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 august 2016
  • Justiție
Perchezitii

Polițiștii efectuează 16 percheziții în municipiul București și în județele Vâlcea și Constanța la persoane fizice și juridice bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul în acest caz se ridică la circa 10 milioane de euro, conform Agerpres.

Nouă dintre persoanele supectate vor primi mandate de aducere.

„La data de 31 august, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și pe raza județelor Vâlcea și Constanța, la persoane fizice și juridice, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 — 2016, administratorii a 10 societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța ar fi operaționalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obținut foloase în mod ilegal.

„Astfel, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat”, se arată în comunicat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *