Ultimele Știri

Zeci de percheziţii în Bihor într-un dosar de evaziune fiscală ce depăşeşte șapte milioane de euro

Zeci de percheziţii au loc la această oră în  Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna şi Bucureşti. Descinderile au avut loc la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 7 milioane de euro prin evaziune fiscală şi la sediile firmelor controlate de acestea.

Conform surselor, 16 persoane urmează a fi conduse la audieri.

“La activităţi participă peste 150 de poliţişti de la Direcţia Generală a Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna şi se efectuează în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor”, a precizat subcomisar de poliţie Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, 16 persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai 18 societăţi comerciale, ar fi format un circuit infracţional evazionist, pentru eludarea obligaţiilor fiscale, în care ar fi fost angrenate societăţile comerciale controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive de achiziţie a unor produse electronice, în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţiile fiscale şi T.V.A.

Prejudiciul total cauzat bugetul de stat este de peste 7 milioane de euro.  Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*