Ultimele Știri

Zeci de mii de români în stradă

Înaintea celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, zeci de mii de români au ocupat străzile și piețele marilor orașe. Oamenii au ieșit în stradă pentru un vot corect și în solidaritate cu românii din străinătate, care nu au reușit să își exercite dreptul constituțional de vot în primul tur de scrutin. 

Chiar dacă zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și săptămâna trecută se pare că Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul României îi vor priva și de această dată de dreptul la vot pe românii din diaspora. Ministerul Afacerilor Externe nu a luat nici o măsură pentru ca votul în străinătate să se desfășoare în condiții normale. MAE îi sfătuiește pe românii de peste granițe să se trezească de dimineață și să meargă la vot, în loc să creeze secții de votare suplimentare.

IMG_9180

 

Protestele au luat o turnără antiguvernamentală și împotriva prezidențiabilului social democrat Victor Ponta, pe care oamenii îl consideră principalul vinovat pentru evenimentele din primul tur al alegerilor prezidențiale.

 Oamenii amenință Guvernul și MAE, iar în cazul în care românii din diaspora nu vor reuși să își exercite dreptul de vot, România va avea parte de o nouă revoluție. 

IMG_9178

 

IMG_9182

IMG_9183

IMG_9190

IMG_9202

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*