Ultimele Știri

Zeci de mii de persoane au manifestat la Budapesta împotriva lui Viktor Orban

Cetățenii Ungariei au ieșit din nou pe stradă pentru a-și manifestea indignarea. De această dată, zeci de mii de persoane au ieșit pe străzile Budapestei pentru a prostesta împotriva politicii premierului Viktor Orban. 

„Nu vrem ca Orban să ne împingă în braţele Putin şi ale Rusiei. Suntem un stat din cadrul Uniunii Europene şi vrem să rămânem acolo”, a declarat unul dintre manifestanţi, Balint Farkas, un student în vârstă de 26 de ani.

Pus sub presiune şi aspru criticat de Washington şi Bruxelles, Orban a anunţat la sfârşitul lunii octombrie retragerea acestui proiect de lege controversat

Spiritele s-au încins ușor iar manifestanții au încercat să pătrundă în Parlament. Însă aceștia au fost opriți de sutele de polițiști mobilizați la intrarea în clădire.

Peste 10.000 de persoane au protestat și săptămâna trecută împotriva șefului serviciului fiscal din Ungaria. Acesta este cercetat în urma unor acuzații de corupție și i s-a refuzat intrarea în Statele Unite. Acesta fapt a stârnit supărarea poporului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*