Ultimele Știri

FOTO: Zeci de mii de oameni au celebrat, în New Delhi, prima „Zi Internațională a Yoga”

Premierul Indiei, Narendra Modi, s-a pus în fruntea unei mulțimi de peste 35.000 de oameni care s-au adunat, duminică, în centrul capitalei Indiei, New Delhi, pentru a marca întâia oară, Ziua Internațională a Yoga.

Evenimentul, menit a înscrie India în Guinness Book of Records, a inclus o amplă sesiune de yoga în aer liber, de 35 de minute. 

La inițiativa Indiei, Națiunile Unite au proclamat, în decembrie 2014, ziua de 21 iunie drept „Zi Internațională a Yoga”. Data propusă de India reprezintă data solstițiului de vară – o sărbătoare ce are o semnificație deosebită în multe culturi cu tradiții milenare.

Șeful executivului indian este strict vegetarian și face Yoga în fiecare zi. Nu e de mirare că Narendra Modi a făcut și din această zi internațională un punct forte al programului politic al guvernului său naționalist hindus, la 13 luni după preluarea mandatului.

Premierul indian dorește să cimenteze locul cuvenit acestei practici străvechi ca element central al culturii indiene, spre deosebire de yoga practicată în țările occidentale, unde, în general, această disciplină este considerată un sport.

Șeful Cabinetului de la New Delhi a creat un minister pentru a promova yoga ayrveda – o formă de medicină tradițională – și alte practici indiene din străbuni și a oferit cursuri gratuite de yoga pentru trei milioane de funcționari guvernamentali și familiile lor.

Galerie Foto:

Indian Prime Minister Narednra Modi, center front, lies down on a mat as he performs yoga along with thousands of Indians on Rajpath, in New Delhi, India, Sunday, June 21, 2015. Millions of yoga enthusiasts are bending their bodies in complex postures across India as they take part in a mass yoga program to mark the first International Yoga Day.(AP Photo/Saurabh Das)

Indian Prime Minister Narendra Modi lies down on a mat as he performs yoga along with thousands of Indians on Rajpath, in New Delhi, India, Sunday, June 21, 2015. Millions of yoga enthusiasts are bending their bodies in complex postures across India as they take part in a mass yoga program to mark the first International Yoga Day.(AP Photo/Saurabh Das)

Premierul indian Narendra Modi

India Yoga Day

India Yoga Day

India Yoga Day

India Yoga Day

Part-HKG-Hkg10190415-1-1-0

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*