Ultimele Știri

Zeci de mii de credincioși înfruntă frigul pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. Cozile se întind pe o rază de trei kilometri

Zeci de mii de credincioși se află, vineri, la Iași, unde se înghesuite pentru a se putea închina la moaștele ocrotitoarei Moldovei, Sfânta Parascheva. Aceasta este cunoscută ca fiind binefăcătoare de minuni, la sute de ani de la moartea sa.

Până la ora 11, peste 8.600 de pelerini au reușit să ajungă la moaștele Sfintei Parascheva, unde s-au închinat cerând un miracol. Alte mii se înghesuie la coadă, în speranța că vor ajunge cât mai repede la racla de argint unde au fost depuse sfintele moaște.

Credința îi ține neclintiți pe oameni, la temperaturi de 7 grade celsius. Credincioșii au venit aici din toate colțurile țării, iar ceremonia a  început la ora 9 și este oficială de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor impresionant de preoti și diaconi.

Coada formată de pelerini se întinde pe mai bine de trei kilometri, unii dintre ei așezându-se la rând încă de azi-noapte.

Autoritățile au luat măsuri pentru ca în timpul liturghiei să nu aibă loc incidente, la sărbătoare participând și prelați din Grecia, Bulgaria, Cipru, dar și din alte țări europene

”Efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne asigură, în continuare, măsurile specifice de ordine și siguranță publică în municipiul Iași, cu ocazia desfășurării pelerinajului la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Misiunea jandarmilor constă în asigurarea climatului de ordine pe timpul deplasării pelerinilor către locul de închinare, asigurarea deplasării rândului de pelerini, conducerea persoanelor cu probleme medicale către punctele de Cruce Roșie, prevenirea busculadelor, depistarea copiilor pierduți și identificarea părinților acestora, evitarea blocării drumurilor, prevenirea faptelor de natură infracțională și contravențională”, a declarat locotenentul Ionuț Cătană, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*