Ultimele Știri

Zeci de copii au fost infectaţi cu un enterovirus, în creşele şi grădiniţele din judeţul Olt

În primele zece zile ale lunii iunie au fost raportate 63 de infecții cu un enterovirus, în creșele și grădinițele din județul Olt. 

Infecțiile cu enterovirus duc la apariția aşa-numitei boli „Gură-Mână-Picior”, copiii find izolați la domiciliu. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul urban, unde 40 de copii au fost infectați.

„Boala Gură-Mâna-Picior este o infecţie virală ce apare, în special, în colectivităţi de tip creşe, grădiniţe, cei mai afectaţi fiind preşcolarii (2-6 ani). Şi bebeluşii şi copiii mai mari pot face această infecţie, din cauza faptului că se transmite deosebit de uşor. Virusul implicat face parte din categoria enterovirusurilor şi se numeşte Coxsackie. Se transmite foarte uşor, fiind responsabil de adevărate epidemii, mai ales în creşe şi grădiniţe, fiind de departe cauza cea mai frecventă de ulceraţii la copii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Simptomele acestei boli sunt: indispoziţie, astenie, adinamie, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, în special pentru solide, febră, care precede cu 24-48 de ore apariţia erupţiei. După aceste stări prevestitoare, apar nişte pete roşii în jurul gurii, dar şi în interiorul cavităţii bucale ( limba, gingii, faţă internă a obrajilor, palat – faringe) care se transformă în 24-48 de ore în mici vezicule.

Cea mai des întâlnită cale de transmitere este cea oral-fecală, virusul fiind prin definiţie un enterovirus.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*