Ultimele Știri

Zeci de case, terenuri, mașini și peste un milion de euro în conturile medicilor de la Casa de Pensii Bihor

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, în urma celor 36 de percheziţii de miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au confiscat un milion de euro în legătură cu care există bănuiala că reprezintă venituri ilicite.

Procurorii au ridicat 2.300 de dosare medicale,documente de proprietate ale bunurilor deţinute de suspecţi, decizii medicale, agende, un laptop, memory stick-uri, contracte de creditare ale unor societăţi coordonate de cei în cauză. Mai mult procuorii au ridicat de la domiciliile celor anchetați sume impresionante de bani: 1.402.081 lei, 190.880 euro, 125.386 dolari, 10.640 franci elveţieni şi 89.000 forinţi.

Conturile suspecților au fost puse sub sechestru, conturi în care procurorii au găsit sume mari de bani care au fost indisponibilizați: 1.143.733 lei, 38.940 euro şi 40.100 dolari.

Poliţiştii au găsit şi mai multe contracte de credit întocmite de suspecţi, potrivit cărora, în perioada 2013-2015, aceştia ar fi împrumutat cu peste 3 milioane lei societăţile pe care le coordonează direct sau prin interpuşi, bani folosiţi pentru diverse achiziţii.

„Inculpaţii creditau, acordau împrumuturi acestor societăţi comerciale, urmând ca ulterior aceste sume să le fie restituite sub o formă sau alta aparent legală”, spune Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

În Bihor sunt 38.000 de dosare de pensionare pe caz de boală. Toate vor fi verificate de anchetatori pentru a se stabili cine îşi merită într-adevăr pensia şi cine nu.

Potrivit ultimelor date, 10 medici au fost reținuți și sunt audiați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*