Ultimele Știri

Zece premii pentru olimpicii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică s-a organizat, anul acesta, între 27 iulie – 4 august, în Indonezia. Olimpicii români au câștigat două medalii de argint, șase medalii de bronz și două mențiuni. Toți cei zece participanți din partea României au fost premiați.

Cele două medalii de argint au fost câștigate de Dan-Ștefan Enicescu și Tudor Costel Crețu, ambii elevi în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Celelalte șase medalii de bronz, au fost obținute de Tudor Suciu  și Paul-Andrei Draghiș, absolvenți ai Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, precum și Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu, Iuliana Camelia Nițu și Andrei Cătălin, toți fiind elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.

Mențiunile au fost obținute de Cosmin Andrei, din clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și Codrin Paul Andrei, din clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara.

Cele două echipe de olimpici au fost conduse de conf. univ. Cristian Pîrghie, de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava; prof. dr. Petru Crăciun, inspector de specialitate la ISJ Suceava și prof. Anca Marian, de la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain”, din Blaj, Județul Alba.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*