Zece persoane au fost reţinute de DIICOT Alba Iulia în dosarul de trafic de etnobotanice, unii consumatori fiind minori

  • Adrian Marinescu
  • 24 martie 2016
  • Local
adolescenti etnobotanice

Zece persoane au fost reţinute de DIICOT Alba Iulia în dosarul de trafic de etnobotanice, în care miercuri au fost făcute percheziţii în Alba, Hunedoara şi Cluj, substanţele fiind cumpărate din străinătate şi apoi distribuite printr-o reţea în cluburi şi baruri din cele trei judeţe, o parte din consumatori fiind minori.

Cei zece reţinuţi se află în arestul Poliţiei Judeţene Alba şi urmează să fie prezentaţi, joi, Tribunalului Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

Peste 70 de persoane din Alba, Hunedoara şi Cluj au fost audiate, miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, la sediul DIICOT Alba Iulia, într-un caz de trafic de etnobotanice, substanţele fiind cumpărate din străinătate şi apoi distribuite printr-o reţea în cluburi şi baruri din cele trei judeţe, o parte din consumatori fiind minori.

Potrivit DIICOT, membrii reţelei cumpărau etnobotanice din străinătate, pe care apoi le preparau într-un laborator improvizat din Alba Iulia, după care le distribuiau în baruri sau cluburi. Printre consumatori s-ar fi numărat şi minori.

Grupul infracţional ar fi fost constituit, în 2015, de doi bărbaţi din Alba Iulia, reţeaua ajungând ulterior la 16 membri.

Oamenii legii au făcut, miercuri, 19 percheziţii la persoane suspecte de trafic de etnobotanice din judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj. În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea unor droguri uşoare.

Anchetatorii susţin că din cauza consumului de substanţe psihoactive distribuite de această reţea mai mulţi tineri şi chiar minori au ajuns în spital.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *