Ultimele Știri

Zece morți într-un nou atac armat într-un campus universitar din SUA

Un nou masacru a avut loc, joi, într-un campus universitar din Oregon, provocând stupoarea americanilor și furia președinteșui Barack Obama. Un tânăr a ucis zece persoane, alte șapte fiind rănite, conform șefului poliției, John Hanlin.

„Pentru moment, putem confirma zece morți” și șapte răniți în atacul armat, a declarat șeful poliției din comitat, John Hanlin, într-o conferință de presă. Atacatorul a fost ucis în schimbul de focuri cu poliția, și nu se știe dacă acesta a fost inclus în bilanțul celor 10 morți.

Identitatea autorului atacului nu a fost oficial dezvăluită. Media americane au relatat însă că este vorba de Chris Harper Mercer, un tânăr de 26 de ani care nu ar fi fost student în universitatea unde a avut loc masacrul.

„Două surse din cadrul poliției au declarat pentru CBS News că atacatorul a fost identificat ca fiind Chris Harper Mercer”, a precizat postul de televiziune pe pagina sa de internet, adăugând că sursele citate au vorbit despre patru arme — trei pistoale și o pușcă — ce au fost găsite la locul atacului.

Însă guvernatorul de Oregon, Kate Brown, a spus joi că atacatorul este „un bărbat de 20 de ani”.

El a murit în campusul universității, în schimbul de focuri cu polițiștii, a precizat Hanlin.

„Mă aflam în clasa de lângă cea unde se găsea atacatorul”, a povestit o studentă, Cassandra Welding, la CNN. Auzind focurile de armă, „toți studenții din clasă s-au ascuns sub birouri, iar o femeie, una dintre colegele mele de clasă, a mers să vadă ce se întâmpla, a deschis ușa și, din nefericire, atacatorul a tras asupra ei”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*