Ultimele Știri

Video: Zece mii de câini sacrificați pentru consumul uman

În China există de ani de zile tradiţionalul Festival al Cărnii, desfăşurat în regiunea Yulin, unde zeci de mii de câini şi pisici sunt sacrificate pentru prepararea delicateselor apreciate de vizitatori.

Zilele acestea se desfășoară în China unul dintre cele mai controversate festivaluri. Sute de comercianți se adună în sudul provinciei chineze Guangxi pentru a sărbători trecerea la solstițiul de vară. Mai mult, în această perioadă, oamenii consumă delicatese făcute din carne de câine și de pisică.

1

Oficial festivalul este interzis însă locuitorii păstrează tradiția ucigând mii de câini pentru a-i găti și servi în timpul festivalului. Acest festival atrage anual mulți turiști, dornici să încerce delicatesele.

3

Tradiţia chineză spune că obiceiul de a mânca litchi, carne de câine şi de a bea lichior de solstiţiu îi menţine pe oameni sănătoşi peste iarnă. În multe zone din China exista ferme speciale in care sunt crescuţi câini a căror carne este destinată consumului uman. Un raport arată că anual, în China, sunt sacrificaţi pentru a fi consumați 10 milioane de câini.

4

Numărul chinezilor care se împotrivesc masacrului a crescut semnificativ în ultimii ani și unul dintre activiști susține că aproximativ cinci ani ar mai putea dura acest festival care îngrozește o lume întreagă. Pe plan mondial, toţi iubitorii animalelor de companie, încearcă de ani de zile să atragă atenţia autorităţilor chineze ca să se renunţe la sacrificarea animalelor măcar de acum înainte, numai că demersurile făcute nu au fost ascultate de nimeni.

2Cei care sunt observatori şi activişti pentru drepturile animalelor ştiu că este legal să se consume carne de câine în China, dar atrag atenţia asupra faptului că, de foarte multe ori carnea nu este suspusă unei verificări sanitare iar consumul ei poate fi un pericol real pentru sănătatea consumatorilor. Foarte mulţi câini nu provin de la fermele specializate în creşterea lor şi sunt sacrificaţi având la gât zgarda proprietarului, ceea ce nu este corect, sacrificarea lor dezvăluind drame greu de imaginat.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*