Zece migranţi ascunşi într-un camion încărcat cu paleţi cu ambalaje de hârtie, prinşi la Giurgiu

  • Adelina Mitrache
  • 10 septembrie 2016
  • Social
imigranti refugiati romania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit ascunse într-un camion încărcat cu paleţi cu ambalaje de hârtie zece persoane care intenţionau să intre ilegal în România, potrivit Poliţiei de Frontieră.

„În data de 10.09.2016, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, cetăţeanul bulgar Yosuf H., în vârstă de 37 de ani care transporta paleţi cu ambalaje de hârtie din Bulgaria pentru Germania. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de către poliţişti de frontieră au fost descoperite, ascunse la mijlocul remorcii, între paleţi din hârtie, zece persoane, opt adulţi şi doi minori”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Persoanele în cauză sunt 9 sirieni şi un irakian, respectiv 2 copii, 4 femei şi 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 40 de ani. Acestea au declarat că au fost ascunşi în mijlocul de transport în Bulgaria şi urmau să ajungă în Viena, unde ar fi trebuit îi ofere şoferului autocamionului suma de 4.000 euro fiecare.

Pe de altă parte, şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în mijlocul de transport, afirmând că a preluat mijlocul de transport după ce a fost încărcat şi sigilat, direct de la firma exportatoare.

Şoferul bulgar şi cei zece migranţi urmeză să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *