Ultimele Știri

Zaur Dadaiev: Eu l-am ucis pe Boris Nemțov

dadaiev

Comandantul adjunct al batalionului cecen „Nord”, Zaur Dadaiev,  a pledat vinovat la implicarea în asasinarea politicianului opoziției ruse, Boris Nemțov.

Dadaiev afirmă că el l-a împușcat pe Boris Nemțov în timpul procesului fulger de la Moscova, a raportat agenția rusă RIA Novosti. Judecătorul a luat decizia de  al reține pe Zaur Dadaiev până la finalizarea anchetei și identificarea tuturor persoanelor implicate în asasinarea lui Boris Nemțov.

Interesant este că Zaur Dadaiev, a fost decorat în 2010 de către de către președintele rus, Vladimir Putin, cu Ordinul pentru Curaj.

Alături de Dadaiev au mai fost reținuți Anzor Gubashev,  Shahit Hubashev, Ramzat Bahayev și Tamerlan Eskerhanov, persoane care nu și-au recunoscut vina sau implicarea în acest caz. O altă persoană suspectă s-a sinucis astăzi cu o grenadă în timp ce polițiștii ruși au vrut să îl aresteze la o locație din capitala Cecenă, Groznîi.

dadayev

La această oră la Moscova au loc două procese unul în care sunt audiați Anzor Gubashev și Zaur Dadayev, iar într-o altă sală de consiliu sunt audiați ceilalți suspecți care l-ar fi ajutat pe Dadaiev să fugă de la locul crimei.

Singurul lucru declarat reporterilor de către Zaur Dadaiev, comandant adjunct al batalionului cecen „Nord” a fost: – „Îmi place Profetul Mohammed!”

Comitetul de anchetă al Federației Ruse a depus o propunere în instanță pentru alegerea măsurii preventive în stare de arest a inculpaților. 

Boris Nemțov, a fost guvernator rus și vice-premier în perioada Elțîn, și a devenit rapid o figură proeminentă a opoziție la începutul anilor 2000 după venirea la putere a regimului Putin. Acesta a fost împușcat în centrul Moscovei pe 27 februarie în timp  ce se plimba cu prietena sa pe un pod în apropiere de Kremlin. Asasinatul a declanșat condamnarea la nivel mondial a Rusiei și s-a solicitat o anchetă rapidă în acest caz.

Crima este anchetată de un grup de lucru comun, care include poliția, FSB și Comitetul de Investigații.

1051508417

Comentarii prin Facebook

6 Comentarii on Zaur Dadaiev: Eu l-am ucis pe Boris Nemțov

 1. antivirus convins // 8 martie 2015 at 22:34 // Răspunde

  Manipulare bolșevică, va scapa cu suspendare,putin e cel care a dat ordinul asasinatului

 2. @antivirus
  De unde stii? Ai fost acolo?
  Pana una-alta, autorul scriiturii habar n-are de limba romana: „decizia de al retine”???

 3. Terra Mater // 9 martie 2015 at 11:18 // Răspunde

  Luand in ansamblu articolul constat ca este corect scris din punct de vedere grammatical. Oricui i se poate strecura o greseala din graba, din neatentie, sau, daca e scris de pe un telefon mai…rebel,mai pus pe şotii,

 4. Terra Mater // 9 martie 2015 at 11:20 // Răspunde

  Luand in ansamblu articolul constat ca este corect scris din punct de vedere gramatical. Oricui i se poate strecura o greseala din graba, din neatentie, sau, daca e scris de pe un telefon mai…rebel,mai pus pe şotii,

 5. Terra Mater // 9 martie 2015 at 11:23 // Răspunde

  …care fiind setat in alta limba modifica cuvintele sau chiar fraze intregi.
  Intalnesc adesea comentarii carcotase care tintesc pe cei care scriu si nu ceea ce scriu.

 6. Terra Mater // 9 martie 2015 at 11:30 // Răspunde

  Cerand scuze ca fac acum cam acelasi lucru, vin sa imi exprim perplexitatea, neintelegerea fata de rostul lor.
  Ma intreb adesea daca e vorba de simpla carcoteala de dragul carcotelii, de frustrari personale sau de obsesii paranoice, sau de manifestari de invidie si rautate mocnite in strafundul unor spirite vestede, incetosate…

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*