Ultimele Știri

Zăpadă de peste 55 de centimetri, în Ceahlău. Circulația pe trasee este oprită din cauza copacilor prăbușiți

iarna viscol

Turiștii care intenționează să parcurgă traseele din stațiunea Durău spre cabana Dochia sunt atenționați că ambele rute sunt închise momentan din cauza căderii unui număr mare de arbori pe care zăpada i-a prins înfrunziți.

Traseele de la Fântânele spre Vârful Toaca și de la cascada Duruitoarea spre cabana Dochia au fost închise, din cauza faptului că nici potecile și nici marcajele turistice nu se mai văd, fiind obturate de arbuștii căzuți și de zăpadă.

Mai mult decât atât, mai multe grupuri de turiști au fost asistate de către echipele Salvamont, în rma acestor condiții meteo.

„Traseele au fost parcurse cu dificultate și evaluate de către salvatorii montani și a fost luată hotărârea ca după normalizarea condițiilor meteo, traseul Durău — Fântânele — Dochia să fie degajat. Cât privește traseul Duruitoarea — Dochia, lucrările de degajare și amenajare se vor efectua în luna mai 2017, fiindcă oricum traficul turistic este restricționat pe perioada iernii. Există probleme și foarte mulți copaci căzuți și pe celelalte trasee care vor beneficia de lucrări de degajare până cel târziu în luna decembrie”, a declarat Raul Papalicef, potrivit comunicatului de presă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*