Ultimele Știri

WTA anunță modificări drastice. Simona e revoltată: ”Ai ocazia să fii mai puternică”

Președintele executiv al WTA, Steve Simon, a anunțat că forul tenisului feminin se gândește serios să schimbe anumite reguli ale jocului, printre care eliminarea setului decisiv, care ar fi înlocuit cu super tie-break, dar și introducerea punctului decisiv, atunci când două jucătoare ajung la avantaj (40-40), conform digisport.

Explicația pentru aceste eventuale măsuri ar fi ca meciurile să devină mai scurte, dar Simona Halep este printre jucătoarele care preferă tenisul tradițional.

”Chiar dacă pierzi în setul decisiv, asta înseamnă că ai ocazia să fii mai puternică. Știi unde ești și poate data viitoare poți fi mai puternica decât adversara care te-a bătut”, a spus Halep pentru straitstimes.com.

În acest sezon, Simona a avut parte de 17 meciuri cu set decisiv, înegistrând 11 victorii și 6 înfrângeri. Halep a fost implicată în 12 tie-break-uri, adjudecându-și doar 4 dintre ele.

Simona Halep va începe sezonul 2017 cu turneul de la Shenzhen (1-7 ianuarie), la fel cum a făcut-o şi în urmă cu doi ani, când a câştigat competiţia din oraşul chinez. Halep spune că se va pregăti mai întâi în România, unde va veni şi tehnicianul Darren Cahill, apoi în decembrie va pleca în Australia, pentru a-şi continua antrenamentele înaintea startului sezonului

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*