WSJ: Foarte mulţi dintre occidentali care au ales să devină membri în reţeaua Stat Islamic îşi negociază revenirea la ei acasă

  • Adelina Mitrache
  • 11 iunie 2016
  • Externe
stat islamic

Numeroşi occidentali care s-au deplasat în Siria şi Irak pentru a deveni membri ai reţelei teroriste Stat Islamic poartă negocieri cu guvernele ţărilor din care provin, prin intermediul rudelor apropiate, în scopul repatrierii, afirmă diplomaţi citaţi de ziarul The Wall Street Journal.

Conform surselor citate, circa 150 de cetăţeni din şase ţări occidentale au cerut asistenţă pentru a putea fugi din Siria şi Irak.

Reţeaua teroristă Stat Islamic pierde teren în Siria şi Irak, pe fondul intensificării operaţiunilor serviciilor de securitate locale, susţinute de Rusia şi de o coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite.

„Tată, te rog să mă ajuţi!”, a scris o adolescentă originară din Europa într-un mesaj adresat familiei.

Adolescenta, care are un copil, s-a deplasat în anul 2013 în oraşul sirian Raqqa, fieful reţelei teroriste Stat Islamic.

Potrivit estimărilor, între 27.000 şi 31.000 de islamişti din 86 de ţări s-au deplasat în ultimii ani în Siria şi Irak pentru a se alătura organizaţiei teroriste Stat Islamic. Dintre aceştia, 4.250 sunt europeni, iar 250 americani.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *