Ultimele Știri

Wolfsburg, la un pas de prăbușire. O treime din bugetul local depinde de Volkswagen

Wolfsburg se află la un pas de prăbușire, după scandalul în care este implicat Volkswagen. Frica domină, fiindcă o treime din bugetul local vine din taxele plătite de Volkswagen și foarte puține orașe sunt dependente în așa mare măsura de o singură companie.

Financial Times a realizat un reportaj la Wolfsburg, luand pulsul orasului in care 70.000 din cei 123.000 de locuitori lucreaza la uriasa uzina de 6 kmp care produce anual peste 840.000 de masini.

În prezent, orașul este dependent de Volkswagen, o treime din bugetul local fiind asigurat de companie. Mia mult decât atât, în 2013, orașul  înregistra cel mai mare venit pe cap de locuitor din întreaga Germanie, la acest lucru contribuind semnificativ marele producător auto.

Îngrijorarea oamenilor este justificată, deoarece pare inevitabilă luarea unor măsuri în ceea ce privește reducerea de personal, odată ce vânzările vor scădea semnificativ. Este de așteptat ca veniturile companiei să ajungă într-un puternic declin, anul trecut compania înregistrând o cifră de afaceri de 202 miliarde euro. Compania va trebui să facă economii fiindcă o vor costa și procesele intentate de dealeri și clienți, iar amenzile pe care probabil le va primi în mai multe țări pot totaliza și 15 miliarde de dolari.

Unii sunt supărați pe Statele Unite și consideră că americanii au ceva cu germanii și de aceea scandalul a izbucnit acolo. Tensiunile sunt alimentate și de faptul că o firmă americană caută prin documentele interne ale companiei pentru a duce la bun sfârșit ancheta internă care să răspundă la presanta întrebare: de la cine a pornit ideea păcălirii testelor de emisii și care a fost cel mai înalt oficial care a aprobat strategia? A fost de acord fostul CEO Martin Winterkorn sau măcar șeful pe SUA, Michael Horn?

Alții spun că industria auto este pusă la zid pe nedrept, deși alte ramuri industriale poluează mai mult, iar acum Volkswagen este considerată o companie extrem de nocivă, conform HotNews.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*