Ultimele Știri

Wizz Air comandă o sută de avioane Airbus

Compania low-cost, Wizz Air își triplează flota. Compania va cumnpăra 110 avioane de la Airbus contra unei sume de 14 miliarde de dolari.

Wizz Air are planuri mari de viitor. Comanda de 110 avioane Airbus A321 Neo e cea mai mare din istoria acestui model. La preţul de catalog, comanda se ridică la 13,7 miliarde de dolari, însă când fac comenzi atât de mari, companiile aeriene primesc reduceri consistente. Wizz Air va primi avioanele în perioada aniilor 2019-2024.

În prezent, în flota companiei Wizz Air se găsesc 61 de avioane. Aparatele Airbus vor întregi flota de avioane însă nu sunt singurele achiziții. Wizz Air a mai stabilit şi drepturi de cumpărare pentru alte 90 de avioane.

Directorul general al Wizz Air a declarat că lărgirea flotei pavează creşterea afacerilor pentru următorii 10 ani. De la primul zbor, în urmă cu 12 ani, compania a crescut până a ajuns azi cel mai mare operator low-cost din Europa Centrală și de Est. Din 2010 încoace a reuşit să-şi crească numărul de pasageri cu 10-15 procente în fiecare an. Anul trecut a crescut chiar cu 18%, ajungând astfel la aproape 16 milioane și jumătate de călători.

În România, unul din trei călători merge cu Wizz Air. Cu noi destinații adăugate constant, compania a ajuns la mai bine de 90 de rute din România către 42 de destinații. Operatorul le-a mâncat constant cotă de piață celor de la TAROM, care au ajuns acum la doar 23%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*