Ultimele Știri

William Brînză săltat de DIICOT pentru evaziune fiscală

William Brînză

Fostul candidat la Preşedinţie William Brînză a fost dus cu mandat la DIICOT, astăzi, pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

William Brînză a fost dus la sediul DIICOT în baza unui mandat de aducere emis pe numele lui, fiind suspectat în dosarul în care, în decembrie 2014, au fost făcute 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene.

Fostul deputat ar fi cercetat în dosarul cu evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi pentru încercarea de accesare ilegală de fonduri europene. Prejudiciul în acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

În urma percheziţiilor de anul trecut au fost duse atunci la audieri aproximativ o sută de persoane, printre care şi mama lui William Brînză.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că acum în acest dosar cercetările îi vizează pe fostul deputet William Gabriel Brînză şi pe fratele acestuia, Daniel Brînză, care în calitate de administratori a două societăţi – SC Willis Finance SRL şi Alrod Consult SRL – ar fi înregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infracţională, privind achiziţii de consultanţă. Ulterior, banii viraţi în baza facturilor false ar fi fost retraşi din bancă, iar în acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de patru milioane de lei.

William Brînză a avut două mandate de deputat în perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidând din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL. De altfel, el a fost şi preşedinte al PDL Diaspora.

William Brînză a candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2014, din partea Partidului Ecologist Român.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*