WikiLeaks publică aproape trei sute de mii de e-mailuri şi documente ale oficialilor turci

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 iulie 2016
  • Externe

Site-ul WikiLeaks a publicat sute de mii de e-mailuri şi documente ale oficialilor turci, până acum peste 294.000 de e-mailuri, care conţin mii de fişiere, ale Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), formaţiune aflată la putere în Turcia şi forţa politică din spatele preşedintelui ţării, Recep Tayyip Erdogan.

Email-urile provin de la 762 de adrese înregistrate pe „akparti.org.tr”, domeniul principal al AKP, se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

Totalul de documente pe care urmează să le publice WikiLeaks se ridică la aproximativ 800.000 de documente şi e-mailuri, notează cotidianul britanic The Independent pe pagina electronică.

Site-ul organizaţiei a fost ţinta unui atac cibernetic de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), la scurt timp după ce luni a anunţat că urmează să publice documentele. Site-ul a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că autoritățile turce ar fi vinovate de acest lucru, însă asta nu îi va împiedica să publice informațiile.

După publicarea fișierelor, Consiliul turc de Telecomunicaţii şi Comunicaţii a anunţat că a luat o „măsură administrativă” împotriva site-ului WikiLeaks, fapt ce înseamnă de fapt blocarea accesului la acest site în Turcia, notează agenţia de ştiri Reuters.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *