Ultimele Știri

Washingtonul trimite militari în Turcia pentru negocieri vizând lupta împotriva ISIS

Departamentul de Stat american a anunțat că va trimite săptămâna viitoare o echipă de  militari la Ankara pentru a purta negocieri militare cu Turcia, în vederea  continuării  luptei împotriva agresiunii grupării Statului Islamic. 

” O echipă militară comună (americano-turcă) se va deplasa la Ankara la începutul săptămânii viitoare pentru a iniţia negocieri la nivel militar,” a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Jennifer Psaki, potrivit unui comunicat.

Parlamentul turc a aprobat săptămâna trecută participarea Turciei la operaţiunea militară împotriva poziţiilor deţinute de gruparea Stat Islamic în Irak şi Siria, însă Ankara refuză să-i susţină pe combatanţii kurzi din Unităţile de apărare a poporului (YPG, principala miliţie kurdă armată din Siria).

Administrația Obama face presiuni  asupra guvernului  turc  să trimită  trupe la sol peste graniță, pentru a sparge asediul de la Kobani, dar  și  pentru a permite armatei formate  din militanți kurzi, turci, sirieni și irakieni să vină în apărarea orașului. Guvernul președintelui Recep Tayyip Erdogan a refuzat până în prezent această opțiune, cerând un angajament public al Statelor Unite pentru răsturnarea președintelui sirian Bashar al-Assad și stabilirea unei zone de interdicție aeriană în Siria și  crearea unei  zone-tampon de-a lungul frontierei turco-siriene, care să fie protejată de SUA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*