Vremea va fi caldă pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru weekend

  • Adelina Mitrache
  • 27 mai 2016
  • Vremea
meteo soare vremea

Vremea va fi caldă pentru această dată, mai ales în partea de vest, nord şi centru a ţării, dar şi în general instabilă în regiunile estice, sud-estice, precum şi în zonele montane, informează ANM.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi caldă pentru această dată, mai ales în partea de vest, nord şi centru a ţării, dar şi în general instabilă în regiunile estice, sud-estice, precum şi în zonele montane. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiaza şi seara prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a Dobrogei, local în Muntenia, Moldova şi la munte şi pe arii restrânse în Transilvania. Punctiform cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, se vor încadra între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar minimele termice vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 17…18 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI

Vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, cand vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade. 

harta

Duminică

Vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în nord-vest şi centru, dar şi uşor instabilă. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, uşor mai coborâte pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara, în est, sud-est şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Punctiform se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată, în a doua parte a zilei în zona submontană, iar spre sfârşitul nopţii în vest şi sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Minimele termice se vor încadra între 10 şi 20 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *