Ultimele Știri

VREMEA: Temperaturi ridicate și ploi de vară în weekend

vreme calda

Vineri avem parte de vreme frumoasă în majoritatea regiunilor, iar în Bucureşti, vremea se va menţine caldă, cu maxime în jur de 30 grade.

VINERI avem parte de vreme frumoasă în majoritatea regiunilor, în prima partea a zilei. Instabilitatea atmosferică se va accetua din nou dupăamiază si noaptea și drept urmare așteptăm înnorări consistente pentru mai multe ore, averse și descărcări electrice în Maramureş, în Crişana și în Banat, dar pe arii restrânse şi în Transilvania şi Oltenia. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, în zona de munte. Vântul va sufla mai tare în sud-vest și bineînțeles în timpul averselor. Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, cu maxime de la 21 grade Celsius în zona litoralului până la 31 grade în sudul extrem.

Vremea va fi frumoasă şi caldă în Capitală, cu cer variabil și vânt care nu se agită semnificativ. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

SÂMBĂTĂ instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a ţării si se va manifesta prin înnorări accentuate,  care vor predomina norii cu mare dezvoltare verticală ce determină averse, descărcări electrice şi intensificari de scurtă durată ale vântului. Izolat furtunile sunt severe și se manifestă prin ploi torențiale ce lasă în urmă peste 15…20 l de apă pe mp și chiar grindină. În celelalte regiuni vremea e mai frumoasă, cu cer variabil și doar izolat fenomene asociate instabilității atmosferice. Vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 21 grade pe litoral şi 32 de grade în sudul extrem.

În Bucureşti, vremea se va menţine caldă, cu maxime în jur de 30 grade. Va fi o vreme frumoasă mai ales în prima parte a zilei, apoi vor fi ceva înnorări, dar șansele de averse sunt destul de reduse.

DUMINICĂ vremea va fi în general instabilă, ceea ce înseamnă că norii de tip convectiv se dezvoltă, acoperă cerul mai multe ore și lasă averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durata ale vântului în jumătatea de vest a țării, dar local, spre seară mai ales și în noaptea de duminică spre luni, astfel de fenomene se vor manifesta și în celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 grade pe litoral si izolat în vest și în nord-vest, iar în sudul Munteniei și în estul Moldovei se vor înregistra 31 de grade.

În Capitală, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, cu maxime în jur de 30 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Luni vremea se va menţine în general instabilă, iar temperaturile scad în cea mai mare parte a ţării. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor si si ploi însemnate cantitatativ şi izolat grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, cu cele mai mari valori în est. În zilele urmatoare instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, îndeosebi marți și miercuri, iar temperaturile vor mai apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii mai.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*