Vremea se va încălzi treptat în toată țara

  • Adrian Marinescu
  • 11 mai 2016
  • Vremea
vreme calda bucuresti

Ploile s-au rărit, iar temperaturile devin tot mai generoase în cursul acestei zile. Totuși, meteorologii anunţă că cliclonul aflat peste jumătatea de vest a Europei va ajunge şi la noi în cursul zilei de joi, aşa că ploile cu tunete, fulgere şi grindină se vor înmulţi din nou. 

Astăzi vremea va fi uşor instabilă. Se vor semnala averse cu tunete, fulgere şi scurte intensificări ale vântului, local în Moldova, la deal şi la munte şi doar izolat în celelalte regiuni. Pe spaţii mici se vor aduna cantităţi de apă de peste 15 l/mp şi nu este exclus să cadă grindină. Temperaturile mai cresc puţin şi vor avea valori maxime cuprinse între 18 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest.

Vremea va fi instabilă până la sfârşitul acestei săptămâni. Vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. Astfel de manifestări vor apărea, joi, îndeosebi în vest, sud şi centru, vineri pe arii mai extinse în nord, în centru şi în est, sâmbătă în majoritatea zonelor, iar mai intense se anunţă în interiorul arcului carpatic şi la munte. Ploile vor avea şi caracter torenţial. Temperaturile rămân agreabile şi vor trece în multe regiuni de 20 de grade Celsius.

Vremea se va încălzi uşor şi în zona Capitalei, astfel că mercurul din termometre va indica după-amiza până la 23 de grade Celsius. Soarele va străluci întreaga zi, iar norii se pot aduna abia spre seară. Vântul va sufla cel mult moderat, iar presiunea atmosferică va coborâ sub valoarea normală.

În zilele care urmează, în Capitală, temperaturile vor fi plăcute, iar vineri şi sâmbătă pot ajunge chiar la 25 de grade Celsius. Condiţii de ploaie vor fi în fiecare zi, dar probabilitatea mai mare este joi şi la începutul zilei de vineri. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar vântul va sufla în general moderat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *