Ultimele Știri

Vremea se încălzește

În perioada următoare, vremea se încălzește, astfel că maximele se vor încadra între 0 și chiar 9 grade Celsius. Aceste valori sunt peste mediile specifice ale acestei perioade.

Totuși cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare, va ninge slab la munte, vor cădea precipitatii mixte în sud-est în prima parte a zilei şi ninsori slabe ce se transformă treptat în lapoviţă şi ploi în regiunile nord-vestice, unde sunt şi condiţii de polei. Vântul va mai avea intensificări locale, în special la munte, unde trecător va viscoli ninsoarea.

Se răceşte şi în Bucureşti la început de săptămână.De la cele 1-2 grade de acum, până la amiază vor fi 5-6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei când vor fi posibile precipitaţii mixte, slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. 

La munte, vremea se răceşte şi la munte. La amiază vor fi minus 3 grade la Stâna de Vale, Sinaia şi Predeal, minus 4 la Păltiniş, minus 5 la Semenic şi  minus 10 sus pe Ceahlău.  Mai ales în cursul zilei, vor mai fi ninsori slabe. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va sufla tare, trecător viscolind ninsoarea. Spre dimineaţă izolat, pe văi şi în depresiuni va apărea ceaţa.

Stratul de zăpadă rămâne consistent: sunt 143 de cm la Bâlea Lac, 70 la Straja,  66 pe Vârful Omu, 58 cm la Sinaia,  56 la Buşteni, 46 la Predeal şi 40 la Păltiniş.

În regiunile intracarpatice norii sunt prezenţi, astfel că în zona montană vor cădea ninsori slabe, viscolite, iar în nord-vest, acestea trec treptat în lapoviţă şi ploaie.În plus sunt condiţii de producere a poleiului. Maximele zilei sunt în scădere, dar rămân pozitive şi pornesc de la zero grade în depresiuni şi se opresc la 4-5 grade în Câmpia de Vest.

În sud, cerul va fi variabil în Oltenia, dar o să bata vântul. În Muntenia, în prima parte a zilei mai cad precipitaţii mixte, dar apoi iese soarele. În aceste condiţii, la amiază vor fi 6 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova, Piteşti şi Giurgiu, 7 la Târgovişte şi  4 la Călăraşi şi Buzău.

În Dobrogea, ziua începe cu nori, precipitaţii mixte şi vânt, dar până seara vremea se îndreptă.Temeparturile maxime scad şi ajung la 5-6 grade la Tulcea şi Constanţa, unde ieri au fost 14 grade.

În Moldova o zi predominant frumoasă cu soare aproape toată ziua, dar cu mai puţine grade în termometre faţă de ieri: 3 la Suceava, 5 la Iaşi, 4 la Bacău, Focşani şi Galaţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*