Ultimele Știri

Vremea se încălzește în weekend

Vremea se va menţine în general frumoasă, iar regimul termic ajunge apropiat de cel normal pentru această dată, astfel că temperaturi maxime pornesc de la minus 2 grade şi se opresc la 9 grade cu plus. Cerul va fi variabil iar pe arii restrânse în zonele joase este şi ceaţă, şi mai mult senin în orele amiezii. Vântul va sufla slab şi moderat.

În Bucureşti vremea va fi predominant frumoasă şi normală din punct de vedere termic, astfel că la amiază termometrele vor indica aproximativ 6 grade cu plus. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. 

La munte vremea se menţine predominant frumoasă şi devine apropiată de normalul termic al acestei date. La amiaza vor fi : 6 grade la Stâna de Vale, 5 la Sinaia, Predeal şi Păltiniş, 2 la Semenic şi minus 2 grade pe  Vârful Toaca din masivul Ceahlău. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, izolat va fi ceaţă. Încălzirea vremii continuă şi în weekend, aşa că valorile termice le depăşesc pe cele normale pentru această dată. Aspectul vremii va fi frumos, iar vântul nu va trece de moderat. Totuşi, duminică către seara cerul se va înnora în Carpaţii Meridionali şi Orientali, astfel că noaptea, izolat, va fulgui. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, izolat se va aşterne ceaţă. Stratul de zăpadă măsoară 188 cm la Bâlea Lac, 71 de cm în Sinaia şi Buşteni, 70 cm în Păltiniş şi pe Vârful Omu şi 55 cm la Predeal.

În regiunile intracarpatice masa de aer mai cald şi prezenţa soarelui pe aproape tot parcursul zilei saltă valorile maximelor peste mediile climatice speficice mijlocului de februarie, astfel că la amiază vor fi 8-9 grade în Banat, 7 la Arad, Oradea şi Baia Mare, 4 la Cluj Napoca şi Sibiu, 5 la Braşov şi 4 la Miercurea Ciuc.

Încă o zi cu soare în sudul ţării, dar dimineaţa în zonele joase de relief va fi ceaţă. Şi aici valorile diurne ale temperaturii mai cresc, în special în zonele de deal unde vor fi 8-9 grade. La şes, maximele sunt ceva mai mici, dar normale pentru data din calendar: 5 grade la Drobeta Turnu Severin, 4 la Craiova, 6 la Giurgiu, Călăraşi şi Slobozia.

În Dobrogea câţiva nori dimineaţa şi izolat ceaţă, dar în restul zilei, soare. 6 grade la amiază la Tulcea şi 4 la Constanţa, valori normale pentru această dată.

Vreme predominant însorită şi în Moldova. Maximele cresc şi aici cu câteva grade faţă de ieri: 5 grade la Suceava şi Iaşi, 4 în Bacău şi 6 la Focşani şi Galaţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*