Ultimele Știri

Vremea se încălzește de sărbători

În acest an nu vom avea parte de sărbători ca în povești deoarece zăpada ne va ocoli. Deși cerul va fi temporar noros, zăpada nu va cădea decât în zonele cele mai înalte. În restul teritoriului va ploua slab iar vântul va sufla moderat. Temperaturile maxime vor trece peste valorile normale pentru această perioadă a anului.

La munte în Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonei montane va ninge. Vântul va avea intensificãri, iar pe creste va sufla tare şi va viscoli sau spulbera zăpada. Valorile termice nu vor prezenta variaţii semnificative faţă de duminică: 1 grad la Stâna de Vale şi Păltiniş, 0 grade la Predeal, minus 1 grad la Sinaia și Semenic și minus 7 la Toaca.

Stratul de zăpadă măsoară 73 de cm la Bâlea Lac, 18 la Sinaia, 15 la Predeal, 11 la Păltiniș, 10 la Arieșeni, 9 cm la Straja.

În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros și local la munte va ninge şi va viscoli iar în nord-vest vor fi şi lapoviță şi ploi, izolat condiţii de polei. Maximele sunt în general între 2 și 8 grade, cele mai ridicate în Banat dar şi mai coborâte, 0 grade în depresiunile transilvane.

În sud, mai sunt posibile izolat ploi slabe dar este loc şi de soare. Vântul însă va fi moderat cu intensificări temporare. La amiază vor fi 10 grade la Drobeta Turnu Severin, 8 la Râmnicu Vâlcea și Alexandria, 7 la Giurgiu şi Ploieşti și 5 la Buzău.

În Dobrogea reapare soarele dar maximele sunt puţin mai mici ca ieri, fiindcă suntem sub masă de aer rece: 6 grade la Tulcea și Constanta,vântul bate destul de tare cât să mai accentueze și el senzaţia de rece.

În Moldova, soare în sud dar cu cât mergem spre nord norii acoperă cerul iar în nord sunt şi ploi şi lapoviţe. La amiază vor fi valori termice în general între 4 si 7 grade.

Marţi vremea va fi în general frumoasă şi va deveni caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă, cu precădere în regiunile sudice şi estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, nord-vestul şi centrul ţării, unde izolat vor mai fi precipitaţii, predominant ploi. La munte, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, iar în zona montană va sufla tare şi temporar va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei la Miercurea Ciuc şi 14-15 grade în Lunca Dunării la Giurgiu, Călăraşi şi Alexandria.În capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil. În jur de zero grade dimineaţa. Temperatura maximă trece de media climatologică, va fi de 11-13 grade.

Miercuri vremea se va menţine în general frumoasă şi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice şi estice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în nordul teritoriului, unde cu totul izolat vor cădea precipitaţii slabe mixte. Maximele vor fi cuprinse între 5-6 grade în depresiuni şi 16-17 grade în regiunile sudice.

În Bucureşti, 2-4 grade dimineaţa și o maximă de 14-15 grade. Cerul va fi variabil.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*