Ultimele Știri

Vremea rea face victime în toată țara. Doi morți și zeci de locuitori evacuaţi

Ploile abundente din ultimele zile au produs ravagii în toată ara, în special în județele din Moldova. Peste 30 de localităţi din Bacău sunt afectate în urma precipitaţiilor abundente care au dus la revărsarea mai multor râuri, doi oamenii murind după ce au fost luați de viitură.

Un bărbat din Bacău şi unul din Vrancea au murit după ce au fost luaţi de ape. Sute de familii au fost evacuate şi mii de pompieri și de jandarmi participă la misiuni de salvare. Situația nu este nici pe departe de a se termina, putând să se agreveze.

Şapte judeţe se află, până astăzi, la ora 18, sub cod portocaliu de inundaţii, iar alte şapte sunt sub cod galben, până la ora 21. Şi hidologii au emis avertizări de inundaţii.

Fenomemele cele mai periculoase se pot produce pe cursurile unor râuri din judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea şi Covasna.

Bacăul pare să fie cel mai afectat în urma inundațiilor, mai mult de jumătate din județ fiind inundat. Zeci de oameni au fost evacuaţi cu utilajele din casele năpădite de ape. Peste 500 de pompieri, jandarmi şi voluntari au ieşit pe teren, după ce sute de gospodării au fost acoperite de ape.

În comuna Pârjol, au fost mobilizați peste o sută de pompieri. Apele au luat cu ele garduri, pomi și au acoperit un pod.

Autorităţile au decis să evacueze şi mai multe gospodării din satul Helegiu, din cauza ameninţării pe care o reprezintă creşterea nivelului râului Tazlău, conform Realitatea.net.

Slănic Moldova este unul din orașele județului Bacău în care a existat pericolul ca locuințele să fie inundate de apa râului ce străbate stațiunea ori de torenții ce vin de pe dealurile din preajmă.

Oraşul Moineşti din judeţul Bacău a fost luat în stăpânire de puhoaie.

Traficul feroviar între Miercurea Ciuc şi Comăneşti a fost întrerupt aseară din cauza aluviunilor şi a apei de pe calea ferată. Iar conducta de gaze naturale ce alimentează localităţile Solonţ şi Zemeş din judeţul Bacău a fost ruptă de o viitură.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*