Vremea rea a cauzat probleme în întreaga țară! Peste 2.000 de pompieri militari sunt angrenați în misiuni

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 iunie 2016
  • Social
inundatii

Vremea rea a provocat numeroase probleme în întreaga țară, în prezent fiind angrenați peste 2.000 de pompieri militari în misiuni de înlăturarea a efectelor generate de ploi și inundații, potrivit IGSU.

Salvatorii au intervenit cu mijloacele specifice pentru evacuarea apei din gospodării, curți și grădini, decolmatarea fântânilor și salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Un caz special s-a înregistrat în județul Hunedoara, unde un autobuz în care se aflau 30 de persoane a fost surprins de viituri.

„În sprijinul populației și autorităților din județul Hunedoara, conducerea IGSU a dispus dislocarea unor detașamente formate din pompieri cu motopompe de mare capacitate și motopompe transportabile de la județele Alba, Bihor și Gorj, pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative. De asemenea, pompierii tulceni au intervenit în cursul acestei zile pentru salvarea persoanelor rămase blocate în autoturisme, din cauza acumulărilor de apă și degajarea vehiculelor surprinse în zona inundabilă. În prezent apele s-au retras, iar situația este sub control”, se precizează în comunicat.

Ploile abundente din ultimele ore au provocat scurgeri de pe versanţi şi creşteri ale debitelor râurilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *