Ultimele Știri

Vreme foarte rece. Prognoza meteo pentru următoarele zile

vreme meteo frig iarna

Ziua de marți ne-aduce vreme închisă și rece. Trecător, apar precipitați slabe, iar maximele termice ajung în intervalul 2-10 grade. Luni, România a fost măturată de rafale de vânt și inundații.

Prognoza în următoarele zile

Marți vom avea o zi înnorată, cu precipitații puține, dar sub toate formele: de la ninsoare la ploaie. Vremea va fi rece pentru această dată, cu maxime de la 2 la 10 grade.

Și miercuri stăm rău cu temperaturile, mai cu seama în sud și est. Noaptea revine bruma și minimele coboară sub pragul înghețului cam peste tot. Dimineața cad câțiva stropi în sud-vest, sud și est; la munte va fulgui și vântul capătă iar putere. Cel mai cald va fi în Dealurile Vestice.

Joi primim vreme frumoasă, temperaturi în creștere ușoară în sud și est și atmosfera relativ plăcută. Noaptea încă mai apare bruma. Vântul se întețeșete la munte, în est și prin sud.

Vineri se mai încălzește puțin. Se înmulțesc și norii, însă nu apar precipitații decât în noaptea următoare, iar asta mai ales în jumătatea nordică.

incalzire globala meteo

Potrivit unui studiu făcut de Centrul European de Climatologie, recentele inundații sunt produse de încălzirea globală, fenomen care afectează circuitul multor rețele hidrologice de pe planetă. În România s-a înregistrat cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor, cu o abatere de 5,7 grade față de media normală a lunii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*