Ultimele Știri

Vreme caniculară între 7-9 august

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară, astăzi și în weekend, în special la orele amiezii. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală ITU urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, local în regiunile vestice și izolat în centru și est. 

Cerul va fi variabil și senin, cu unele înnorări în vestul țării și în zona montană, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi însoțite de descărcări electrice și izolat condiții de grindină. Vântul va bate slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în sud-est și izolat în vest, pe parcursul averselor.
Temperaturile maxime ale zilei se vor situa între 28 si 30 de grade pe litoral și 37 de grade in Câmpia Română și de Vest. Minimele termice se vor încadra între 13 si 24 de grade, mai scăzute în depresiunile intramontane ale Carpaților Orientali, spre 8 grade.
Vineri, vremea se va menține călduroasă în capitală, și va deveni chiar caniculară dupp-amiază, temperatura maximă urmând să se situeze în jurul valorii de 36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi de la variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18-20 de grade.
vreme
(Sursă foto:  www.meteo.ro)
În weekend, vremea va fi călduroasă, fiind caniculară după-amiaz, în regiunile vestice și izolat în sud și sud-est. Sâmbătă, temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade, în timp ce duminică vor fi temperaturi maxime cuprinse între 28-30 de grade în zona litoralului și 36-37 de grade în Câmpia de Vest. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 20 de grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 7 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest si pe litoral.
vreme2
(Sursă foto:  www.meteo.ro)

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*