Ultimele Știri

Voturile din sectorul 1 ar putea fi din nou numărate. Nicușor Dan aduce acuzații împotriva PSD

Nicușor Dan cere renumărarea voturilor motivând că s-au înregistrat discrepanțe statistice semnificative. Acesta susține că Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) nu avut delegaţi în 36 de secţii, exact în cele în care PSD a luat mai multe voturi.

Liderul declară că mai multe secții au rămas fără delegați din partea USB, după ce aceștia au părăsit secțiile de votare pentru a merge la concertul Maroon5.

„Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din 5 – 10 secţii de votare din sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat nişte discrepanţe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. (…) În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare”, a declarat Nicuşor Dan, citat de tvr.

Datele unui sondaj realizat duminică seară arătau că Clotilde Armand (USB) a primit 31,4% din voturi, învingându-l pe Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR)  care deținea 30,5%.

Situația s-a răsturnat însă a doua zi, când Daniel Tudorache a fost clasat pe locul întâi, cu cel mai mare număr de voturi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*