Ultimele Știri

Votul prin corespondență, desființat: ”Ar crea inegalităţi între românii din străinătate şi cei din ţară”

Votul prin corespondență este considerat a nu fi o alegere bună, din cauza că ar crea inegalităţi între românii din străinătate şi cei din ţară, este părerea senatorului UDMR Marko Bela.

Acesta a declarat că UDMR nu susține votul prin corespondență, din cauza tuturor problemelor pe care le-ar ridica adoptarea acestei măsuri.

„Nu susţinem votul prin corespondenţă. Eu cred că votul prin corespondenţă ar ridica o serie de probleme pe care nu le-am discutat şi probabil că nu vom reuşi să le rezolvăm. S-a mai spus acest lucru că de fapt creşte riscul de fraudare a alegerilor, dar eu nu mă refer la un astfel de pericol, pentru că dacă am avea vot prin corespondenţă, atunci am fi obligaţi să eliminăm aceste riscuri. Pur şi simplu, s-ar crea o inegalitate şi anume în cazul celor care trăiesc în străinătate ar exista o facilitare a votului, în timp ce cei din ţară n-ar avea o astfel de facilitate”, declară Marko Bela.

Senatorul UDMR spune că, mai degrabă, o soluție ar fi înmulțirea centrelor de votare, din străinătate: „Cât mai multe centre de vot, cât mai multe puncte, unde cei care trăiesc în diasporă să aibă posibilitatea să voteze”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*