Ultimele Știri

Votul prin corespondență ar putea fi introdus până la finalul sesiunii parlamentare

Președintele Klaus Iohannis a precizat că urmărește cu atenție subiectul votului prin corespondență și speră ca acesta să fie introdus până la finalul sesiunii parlamentare. Acesta le-a reamintit partidelor că și-au luat un angajament în ceea ce privește acest subiect.

Acesta a declarat că speră ca partidele să își onoreze promisiunea și să introducă votul până la finalul sesiunii parlamentare.

”Încă de la începutul anului, după consultările pe care le-am avut aici, la Cotroceni, partidele politice s-au angajat să introducă votul prin corespondență. Sper ca, până la finalul acestei sesiuni parlamentare, să își onoreze promisiunea și vă asigur că urmăresc subiectul cu foarte multă atenție”, a declarat Iohannis, la conferința „Smart Diaspora 2020+: Cum valorificăm potențialul strategic al diasporei românești”, organizată la Palatul Cotroceni.

De asemenea, președintele a subliniat că asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențial în contextul în care mulți români aleg să rămână în străinătate, potrivit Agerpres.

„A doua întrebare este ce facem pentru românii care aleg să rămână în străinătate, cum îi reprezentăm și cum le asigurăm drepturile, cum îi menținem conectați cu țara, implicați și interesați, cum îi sprijinim să își păstreze identitatea. În acest context, asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențială”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a menționat că românii plecați în străinătate au nevoie de motive pentru a se întoarce acasă, unele dintre acestea putând fi: întărirea mecanismelor democratice, încurajarea participării și competiției politice.

„Discuția este una mai largă, despre forța cetățenilor în democrație și despre diaspora ca interlocutor puternic și respectat al instituțiilor statului român și al clasei politice. Întărirea mecanismelor democratice, încurajarea participării și competiției politice vor constitui argumente în plus pentru întoarcerea acasă”, a arătat Klaus Iohannis.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*