Ultimele Știri

Votul în două tururi, îngropat de Tăriceanu la comisii

tariceanu

Tăriceanu împreună cu membrii din conducerea Senatului au decis, luni, să retrimită la comisiile de specialitate proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Călin Popescu Tăriceanu îi face jocurile liderului PSD, Liviu Dragnea, ocazie cu care își mai bate puțin joc de foștii săi colegi liberali. În momentul de față PNL are șanse minime de izbândă, privind proiectul de alegere a primarilor în două tururi de scrutin.

Proiectul de lege prevede că este declarat primar candidatul care a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, iar dacă niciunul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea voturilor sau în caz de balotaj între mai mulţi cadidaţi se organizează al doilea tur de scrutin, la două săptămâni de la primul tur.

Senatul este prima Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional. PNL a depus în septembrie la Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin a fost aplicată pentru prima oară la scrutinul local din 2012, după ce PDL a modificat legea alegerilor locale. Până atunci, primarii erau aleşi în două tururi de scrutin.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*