Ultimele Știri

Vot prin corespondență doar la parlamentare

vot

Aleșii Partidului Social Democrat au decis ca legea votului prin corespondență să fie valabilă numai pentru alegerile parlamentare, nu și pentru alegerile prezindențiale care vor avea loc peste patru ani.

Preşedintele comisiei de cod electoral, deputatul PSD Gabriel Vlase, a justificat acest amendament prin faptul că alegerile prezidenţiale sunt mai complicate, existând şi turul doi, şi a afirmat că acest proiect de lege paote fi considerat unul „pilot”.

„E un proiect pilot, vedem ce se întâmplă. O să vedeţi câte particularităţi apar chiar şi la partea de organizare. Nu este că nu am vrut să facem ci am considerat că este mai simplu să facem acum pentru parlament, şi apoi în funcţie de ce se întâmplă” să se aplice şi la alegerile prezidenţiale, a precizat Vlase colegilor în cadrul şedinţei.

În cadrul comisiei acest amendament a primit 10 voturi „pentru” şi cinci abţineri, acestea aparţinând liberalilor. Şedinţa este în desfăşurare. Votul final pe această lege, deja adoptat de Senat, se va da miercuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*