Vosganian: Cine cere integritate trădează partidul în preajma unei lupte electorale

  • Adrian Marinescu
  • 3 octombrie 2016
  • Politică
vosganian-tariceanu

Cei care cer integritate în cadrul ALDE și scoaterea penalilor de pe liste la alegerile parlamentare au șanse mari să fie excluși din partid. Senatorul Vasile Nistor, care a vorbit despre demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, ar putea fi exlus din partid fiind considerat trădător. 

Un conflict artificial, alimentat de duşmanii politici ai ALDE. Aşa califică senatorul Varujan Vosganian luările de poziţie anti-Călin Popescu Tăriceanu, iniţiate de Vasile Nistor.

„Cei care au generat această dispută, de fapt, provin din fostul Partid Democrat. Daniel Constantin nu a susţinut nicio clipă demersurile domnului Nistor din Senatul României. Eu cred că astfel de oameni nu îşi au locul într-o structură pe care o trădează chiar în preajma unei lupte electorale”, a spus Varujan Vosganian la Digi24.

Excluderile au început deja, în teritoriu. Deputatul Cătălin Drăguşanu, copreşedinte al organizaţiei de Iaşi şi Cătălin Frangulea, de la organizaţia de tineret, au rămas deja fără carnet de partid, după ce au cerut ca niciun membru ALDE urmărit penal sau trimis în judecată să nu mai fie pus pe listele pentru parlamentare.

Varujan Vosganian este anchetat pentru ajutorul oferit miliardarului Ioan Niculae, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu. Practic, Vosganian a subvenționat gazul natural pentru firmele lui Ioan Niculae.

Fostul ministru al Economiei este acuzat de abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional și complicitate la delapidare. Vosganian este imun la anchetele procurorilor, fiind salvat de două ori de urmărirea penală și posibil de pușcărie de către colegii parlamentari.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *