Ultimele Știri

Vorbe de duh aruncate de politicieni

În România, cu precădere în campaniile electorale, se face risipă de cuvinte, se rostesc acuzaţii grave, grele, care lasă lumea civilizată cu gură căscată. Toate rămân nesancţionate şi se topesc în alianţe şi cumetrii post-electorale, fiind dezgropate la nevoie. Se vorbeşte despre uimirea occidentalilor în faţă unor astfel de declaraţii.

Preşedintele Traian Băsescu se tot laudă că unora o să le scoată dosarele la vedere şi o să-i dezbrace. Treabă serioasă, de preşedinte de Republică. Când se postează, sub reflectoare, la pupitrul acela cu stemă, zici că acolo coboară din ceruri, să vorbească şi să emită panseuri, însuşi zeul politicii româneşti în persoană. Şi ce limbaj select, ce judecăţi de valoare dă dumnealui din gură-i aurită…

Luni seară, sub luminile postului de televiziune Cotroceni şi-a permis să arunce fumigene şi să facă băşcălie ca la taverna portuară, spre deliciul, crede el, poporului elector, ahtiat după … circ fără pâine. Explicaţie în stil Traian Băsescu: a fost un zvon, o gulmiță a celor de la UE, ca să-şi bată joc de Ponta, care s-ar fi speriat şi a înghiţit găluşca; „Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi au lansat o glumă la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut. Să spună cu cine a negociat”. Rezultă din asta că premierul n-a avut nici o contribuţie şi că desemnarea „Corinuței” şi plasarea ei pe un portofoliu semnificativ e opera lui Băsescu. Într-un concurs de frumuseţe, el este junele prim al clasei noastre politice, nu-i aşa?

Un alt exemplu de vorbe de duh aruncate în campania electorală, este dat de Elena Udrea. După ce, la sfârşitul săptămânii trecute a defilat printre standurile unde erau expuse tot soiul de sortimente de cascavea afumată de la Valea Doftanei, luni, Elena Udrea a fost în judeţul Suceava, în programul deplasării fiind trecută şi o vizită la stareţul unei mănăstiri. Întâlnirea, cu siguranţă, a avut farmecul ei, dacă ar fi să ne gândim la motivul acesteia! Stareţul a prezis că alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 ar urmă să fie câştigate de o femeie, care ar fi chiar ea – Elena Udrea, şi nu de către celălalt candidat femeie – Monica Macovei! Chiar dacă, să presupunem, stareţul mănăstirii i-ar fi spus aşa ceva sau i-ar fi transmis vreo pildă pe care această a intrepreta-o cum a dorit, evident în favoarea ei, „prezidenţiabila” Udrea n-ar fi trebuit să facă atâta tapaj din această previziune. Să le baţi obrazul altora că nu prea sunt duşi la biserică, în timp ce tu te şi vezi în dealul Cotrocenilor, e prea strigător la cer…

O vorba înţeleaptă spune să ai grijă ce-ţi doreşti! Din păcate, cei mai mulţi dintre politicieni n-au ţinut niciodată cont de acest lucru. Când sunt organizate alegeri, cei care sunt împinşi de partide în faţă îşi doresc să ajungă sus, acolo de unde, promit ei, vor avea grijă de cei de jos, cei care le-au dat voturile. Dar, de cele mai multe ori aceste promisiuni se risipesc, aşa că dau vina pe sistem, pe duşmani, pe vremurile în continuă mişcare. Ba, unii îl invocă pe Dumnezeu, că n-a prea fost de partea lor, în condiţiile în care ei s-au străduit atât, chiar au fost şi la biserică!

În aceste condiţii, poate că politica n-ar mai trebui să păşească în curtea bisericii atâta timp cât nimic nu este din suflet, din credinţă, din dorinţa de adevăr.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*