Ultimele Știri

Vor fi trimise 800.000 de buletine de vot către secțiile de votare din străinătate

La cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, vor fi trimise 800.000 de buletine de vot către secțiile de votare din străinătate. Acest lucru reise din informarea privind stadiul în care se află pregătirile pentru alegeri, în data de 16 noiembrie, în urma unei ședințe a Guvernului.

Pentru alegerile de dumininică, Monitorul Oficial tipărește 20.945.068 de buletine de vot, iar secțiile de votare din diaspora vor primi încă 400 de ștampile cu inscripția ”Votat”, în urma unor cereri adresate de Ministerul Afacerilor Externe. Acest măsuri sunt luate cu scopul de a asigura condiții mai bune în cadrul secțiilor de votare din străinătate, pentru a se evita un alt scandal precum cel iscat la alegerile prezidențiale din primul tur, când românii din diaspora au fost dezamăgiți și au reclamat condițiile secțiilor de vot.

„În scopul fluidizării procesului de votare în străinătate și pentru remedierea deficiențelor constatate la primul tur de scrutin, BEC a adoptat Decizia nr. 125D privind măsuri pentru buna organizare și desfășurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României din anul 2014 la secțiile de votare din străinătate”, potrivit informării prezentate de Guvern.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*